Nova Zelanda triarà canviar de bandera

La nova bandera de Nova Zelanda podria decidir-se aquest mes de Març en un referèndum definitiu, serà per consultar als ciutadans si volen canviar l’actual bandera del país per el disseny guanyador del concurs que va impulsar el propi Primer Ministre, John Key, la idea de substituir la bandera es que l’actual recorda massa als temps passats on el país era una colònia Britànica, que ja data de l’any 1902, i que no s’adapta als temps moderns segons John Key, també no amaga la voluntat de retirar la Union Jack de la bandera del paìs. Un altre part ciutadans que volen el canvi es perquè la bandera actual els recorda molt la bandera Australiana que estàn tallades amb el mateix patró.

 

Bandera actual de Nova Zelanda.

Bandera actual de Nova Zelanda.

 

Des del twitter es participava via el hashtag #NZFlag, però pel que sembla tampoc hi ha hagut massa entusiasme en tot plegat degut a que moltes persones han trobat tant el sistema de votació com els últims projectes finalistes una mica descafeinats, i per descomptat tampoc han faltat les típiques bromes i memes. En total es van presentar 10.292 dissenys, dels quals hi van arribar 4 finalistes que han sortit d’un milió i mig de vots amb una participació total d’un 49% de la població.

La bandera guanyadora, dissenyada per Kyle Lockwood.

La bandera guanyadora, dissenyada per Kyle Lockwood.

 

El segon disseny finalista del mateix Kyle Lockwood.

El segon disseny finalista del mateix Kyle Lockwood.

 

Una altre proposta de Alofi Kanter.

Una altre proposta de Alofi Kanter.

 

I l'últim finalista, aquesta es la única proposta que no portava el "Silver Fern" (Falguera de Plata) a favor del koru, un element d'art o tatuatges maoris. L'autor de la bandera, Andrew Fyfe.

I l’últim finalista, aquesta es la única proposta que no portava el “Silver Fern” (Falguera de Plata) a favor del koru, un element d’art o tatuatges maoris. L’autor de la bandera, Andrew Fyfe.

 

La Falguera és símbol cultural i d’identitat del país. La seva silueta és utilitzada en tot tipus d’àmbits, des d’agrupacions polítiques, comercials o equips esportius. Com per exemple l’equip de rugby dels All Blacks.

 

Silver Fern al logo del All Blacks.

Silver Fern al logo del All Blacks.

 

L’ultima paraula la tenen els ciutadans si volen continuar amb l’actual bandera o canviar-la per la nova “falguera de plata” i convertir-se en la bandera més jove del món.

Nova Zelanda

Xarxes socials

 Banderes del dia

Publicitat

Web Hosting