La bandera de la Terra

De bandera de la terra no n’hi cap d’oficial tot i que de propostes se’n han fet bastantes, l’última, de l’estudiant suec Oskar Pernefeldt. Va ser presentada per utilitzar-la en expedicions espacials i representar el nostre planeta i recordar a tots, que hem de cuidar tot el que ens envolta respectant el medi ambient.

bandera de la terra3

 

Segons el creador, podria utilitzar-se quan es faci l’arribada tripulada a Mart prevista per l’any 2025. El disseny es basa en el color blau per representar l’importància de l’aigua i 7 anells intercalats entre si formant una flor i donant a entendre que tot està lligat directe o indirectament en aquest planeta. La web del projecte és: www.flagofplanetearth.com

 

Bandera de la Terra per Oskar Pernefeldt.

Bandera de la Terra per Oskar Pernefeldt.

 

La proposta que ja s’ha utilitzat alguna vegada és la bandera del dia de la Terra de l’activista John McConnell. En el disseny s’utilitza el blau fosc i una fotografia de la NASA feta l’any 1972.

 

bandera dia de la terra

 

Durant el XXIII Congrés Nacional de Vexil·lologia d’Espanya del 2008, Pedro Manuel Quesada López va presentar una altra proposta, amb 4 franges de colors verticals. No s’ha trobat molta informació d’aquesta bandera, i queda el dubte de que significa el color taronja. Si algú en saps el significat ens ho pot comentar.

 

bandera de la terra2

 

Al 1970 James W. Cadle va crear una altra bandera que representava l’espai, el sol, la terra i la lluna. Actualment aquesta bandera és usada per tot el món per l’organització SETI (Search for ExtraTerrestrial Intelligence o Cerca de vida inteligent extraterrestre).

 

bandera de la terra3

 

Altres versions de la mateixa bandera:

bandera de la terra4 bandera de la terra5 bandera de la terra6 

 

La bandera de la ONU per alguns és la candidata per representar la terra, tot i que oficialment només representa l’organització.

nota Com a curiositat es va proposar de fer servir la bandera de la ONU en el viatge espacial a la lluna.

 

ONU

 

Als voltans de l’any 2000 Anne Kirstine Rønhede va crear la Bandera Mundial, que representa la terra amb l’atmosfera al mig de l’univers.

 

bandera mundial

Terra

Xarxes socials

 Banderes del dia

Publicitat

Web Hosting