Possible canvi de bandera a Austràlia

Desprès de proper referendum al mes de març per canviar la bandera de Nova Zelanda, alguns universitaris Australians han iniciat iniciatives per canviar també la seva. Van fer una enquesta amb sis dissenys del que podría ser la nova bandera de Austràlia, la guanyadora va ser l’Horitzó del Sur (Southern Horizon) amb el 31% dels vots d’unes 8.000 votacions, dels enquestats un 88% es va declarar com a Britànic i el 12% restant com a Aborigen o Illenc.

La 'Southern Horizon' es composa de la Creu del Sud formada per les estrelles i el cel blau, el verd els turons i el groc les platges d'Austràlia. La bandera intenta no trencar amb el disseny actual.

La ‘Southern Horizon’ es composa de la Creu del Sud formada per les estrelles i el cel blau, el verd els turons i el groc les platges d’Austràlia. La bandera intenta no trencar amb el disseny actual.

 

La Bandera de la Reconciliació (Reconciliation Flag) va obtenir el 28% del vots. El disseny inclou elements Aborigens i conserva també la Creu del Sud.

La Bandera de la Reconciliació (Reconciliation Flag) va obtenir el 28% del vots. El disseny inclou elements Aborigens i conserva també la Creu del Sud.

 

Les altres 4 propostes que van entrar a l'enquesta, on la Creu del Sud es molt present.

Les altres 4 propostes que van entrar a l’enquesta, on la Creu del Sud es molt present.

Al 1995 Brendan Jones ja va crear un prototip de bandera on presentava una conciliació a al passat aborigen i reconeixament a l’herencia europea. Combina els colors aborigens, negre, or i vermell, i els colors europeus (Britànics) el blanc i el blau. El boomerang dona l’identitat com a símbol Australià i la franja blanca uneix les dues parts, aborigen i europea. La Creu del sud es manté en la mateixa forma ja que és un element idetificatiu dels Australians. Per últim l’estrella de 7 puntes que representa cada estat que forma Austràlia i representa l’unitat del país té un lloc priviligiat i ben visible a la bandera.

La bandera australiana per Brendan Jones, dissenyada al 1995.

La bandera australiana per Brendan Jones, dissenyada al 1995.

 

Un altre disseny de Brendan Jones fet al 1997 sense boomerang i d'estil més amb franjes.

Un altre disseny de Brendan Jones fet al 1997 sense boomerang i d’estil més amb franjes.

Una altre proposta per substituïr l’actual bandera es el projecte Uluru-Sky Flag, aquesta bandera agafa un dels símbols Australians que es la montanya Urulu o també coneguda com a Ayers Rock, situada al desert del país i fa un joc de colors amb la montanya i el cel, incorporant també l’estrella de set puntes. És una bandera preciosa.

La Bandera Cel de L'Uluru (Uluru Sky).

La Bandera Cel de L’Uluru (Uluru Sky).

 

La montanya Uluru o Ayers Rock.

La montanya Uluru o Ayers Rock.

Nova Zelanda

Xarxes socials

 



Banderes del dia

Publicitat

Web Hosting