Banderes a la formula 1

 

Si ets seguidor de la Formula 1 la bandera a quadres que es mostra al finalitzar una cursa, la groga de precaució o la vermella per aturar la carrera, les hauràs vist sovint, però i totes les altres? El control de carrera junt amb els comissaris de cada gran premi utilitzen les banderes per comunicar-se amb els pilots, tot seguit repassem totes les banderes.

 

Formula One World Championship

 

bandera australia
Bandera nacional: La bandera del país on es disputa el Gran Premi indica el començament de la carrera.


bandera azul
Bandera blau clar: Facilitar l’avançament a un pilot que serà doblat. També es fa servir quan un pilot surt de boxes i un altre pilot s’aproxima dins de la pista.

bandera blanca
Bandera blanca: Avisa que hi ha un monoplaça lent en pista.

bandera amarilla
Bandera groga: Perill a la pista i queda prohibit avançar perquè potser hi ha algun objecte o cotxe al mig del circuit així el pilot pot frenar a temps. Si s’ondejen dues banderes grogues alhora avisa d’una possible aturada perquè la pista pot estar bloquejada. Si s’ignora la sanció es un stop-and-go de 10 segons.

bandera safety car
Bandera SC: Significa Safety Car, indica que el cotxe de seguretat està dins la pista. Aquesta bandera sempre va acompanyada de la bandera groga. El Safety Car pot entrar en pista quan hi han restes d’algun accident i s’han de retirar del traçat.

bandera roja
Bandera vermella
: La carrera s’ha d’aturar completament i queda prohibit avançar.

bandera negra
Bandera negra: Exclusió immediata del pilot de la carrera per maniobres il·legals, accions anti esportives o ignorar banderes.

bandera circulo
Bandera negra amb un cercle taronja: Problemes mecànics importants o pèrdua d’alguna part del monoplaça, el pilot a d’entrar a boxes.

bandera blanca negra
Bandera negra i blanca dividida: Comportament anti esportiu del pilot.

bandera rayas f1
Bandera de franges verticals grogues i vermelles: Alerta de pista deslliçant, per exemple oli en pista.

bandera verde
Bandera verda: Fi del perill.

bandera cuadros
Bandera a quadres: El primer que la creua guanya la cursa. Final de la carrera.

f1 safety car

A cada circuit hi ha punts específics (F) on es col·loquen els comissaris amb les respectives banderes, alternativament al pilot també aprecia vía GPS al seu cockpit el color de la bandera que li han ensenyat, ja que a altes velocitats el pilot potser no pot distingir alguna bandera a peu de pista.

Xarxes socials

 



Banderes del dia

Publicitat

Web Hosting